Με την άνοδο των esports τα τελευταία χρόνια, και με την competitive σκηνή να κερδίζει συνεχώς έδαφος στο παγκόσμιο gaming σκηνικό, τα “εργαλεία” που χρησιμοποιούν οι competitive παίκτες έχουν έρθει στο προσκήνιο. Και δεν μιλάμε μόνο για τους επαγγελματίες, που έχουν χορηγίες χιλιάδων δολαρίων και τα καλύτερα περιφερειακά στη διάθεσή τους, αλλά τον οποιονδήποτε επιθυμεί να αποκτήσει τα εχέγγυα για να αποκομίσει μια καλύτερη εμπειρία από το παιχνίδι του και καλύτερα αποτελέσματα στο gameplay του.

Τα competitive controllers που κυκλοφορούν στην αγορά είναι πολλά, όμως σχεδόν όλα έχουν έναν κοινό παρανομαστή: το υψηλό κόστος. Για ένα απλό competitive controller, με προγραμματιζόμενα επιπλέον κουμπιά, ο αγοραστής πρέπει να δώσει από 100 ευρώ και επάνω, ενώ υπάρχουν και περιπτώσεις (Xbox One Elite controller, SCUF controllers) που το κόστος τους ξεπερνά τα 170 και πλέον ευρώ.

Back Button Attachment review 01

Το “κενό” στην κατηγορία της χαμηλής τιμής αυτών των περιφερειακών για την κονσόλα της, έρχεται να καλύψει η ίδια η Sony με την κυκλοφορία του Back Button Attachment. Πρόκειται για ένα περιφερειακό που προσαρμόζεται επάνω στο σώμα του Dual Shock 4, φέρει δύο κουμπιά και μια οθόνη OLED, και στόχο έχει να προσφέρει ένα πλεονέκτημα και μια ευκολία στο gaming (θα λέγαμε, όχι μόνο για “competitive” παίκτες) μέσα από τη χρήση των δύο εν λόγω προγραμματιζόμενων κουμπιών.

Σε γενικές γραμμές έχουμε να κάνουμε με μια πολύ καλή κατασκευή, που κουμπώνει σφιχτά επάνω στο σώμα του DualShock 4, γίνεται κυριολεκτικά ένα με αυτό, δεν επηρεάζει ούτε στο ελάχιστο (τουλάχιστον, κατά το δικό μας γούστο) την εργονομία του χειριστηρίου, ενώ ταυτόχρονα προσφέρει δύο εύκολα στη χρήση, ικανοποιητικά στο πάτημα και σε άριστη τοποθέτηση κουμπιά, που μπορούν να λάβουν το ρόλο οποιουδήποτε άλλου κουμπιού του DS4 (L1, R2, X, κατεύθυνση στο d-pad κ.ο.κ.) μέσα από ένα πανεύκολο στη χρήση και άμεσο UI που βρίσκεται επάνω στην OLED οθόνη.

Back Button Attachment review 03

Αναλυτικά τις εντυπώσεις μας από το Back Button Attachment και όλες τις πληροφορίες για αυτό (πώς εφαρμόζει στο DualShock 4, αν επηρεάζει τη μπαταρία κ.λπ.) θα μπορέσετε να δείτε στο σχετικό video που ετοιμάσαμε, το οποίο θα βρείτε στο τέλος του άρθρου.

To Back Button Attachment θα είναι διαθέσιμο στην ελληνική αγορά από τις 14 Φεβρουαρίου του 2020, με προτεινόμενη τιμή λιανικής τα 30 ευρώ.


 

Τσέκαρε το βίντεο